Лечение на чувствителни зъби

Чувствителни зъби: Как да овладеем симптомите?

Усещали ли сте болка и дискомфорт след прием на много топла или много студена храна? Въпросната болка е основен признак на чувствителни зъби, от които страда голяма част от населението в днешно време. Чувствителните зъби са едно от най-честите оплаквания в стоматологията.

Прочети повече
Често срещани дентални митове

Най-Често Срещаните Дентални Митове

Що се отнася до грижата за зъбите, често мислим, че сме напълно наясно с това кое е най-доброто за тях, тъй като има изобилие от информация в интернет пространството по тази тема. За съжаление част от тези съвети са подвеждащи и могат да доведат до нежелани проблеми със здравето на зъбите. В тази статия ще разгледаме най-популярните митове и погрешни схващания, касаещи оралното здраве.

Прочети повече

Как Тютюнопушенето Влияе на Зъбите Ви

Всички сме наясно, че пушенето вреди на здравето. Въпреки че вашите зъби може би не са първото нещо, за което се сещате, когато обмисляте опасностите от тютюнопушенето, всякакъв вид употреба на тютюн може да причини сериозно увреждане на денталното ви здраве. Колкото повече пушите, толкова повече щети нанасяте върху усмивката си. Нека разгледаме някои от най-честите дентални проблеми, свързани с тютюнопушенето.

Прочети повече
Вадене на мъдрец

Вадене на Мъдрец – Какво Трябва да Знаем?

Мъдреците са последните зъби, които поникват в устата на човек. Официалното им название е „трети кътник“ и се появяват в задната част на челюстта. Тези зъби обикновено изникват на около 18-25 годишна възраст, но при някои хора това може да се случи на по-ранен или по-късен етап. Изваждането на мъдреците е често срещана дентална интервенция и в тази статия ще разгледаме защо и кога тази процедура е необходима.

Прочети повече
Причини за лош дъх

Какво Причинява Лошия Дъх в Устата?

Лошият дъх, наричан още халитоза, е често срещан проблем, с който почти всеки се е сблъсквал. Затова не е изненада, че магазините са препълнени с дъвки, ментови бонбони, води за усти и други продукти, предназначени за борба с лошия дъх. За съжаление много от тези продукти предоставят само временно решение, тъй като не адресират причините за този проблем. Халитозата предизвиква не само социален стрес, но може и да е симптом за някакво заболяване.

Прочети повече