Усложнения след зъбна травма

Късни усложнения след травма на зъбите

Травмите на зъбите могат да бъдат фрактури (отчупвания на парчета с различни размери от зъба) или луксации /сублукации (разместване на зъба). Тези две големи групи увреждания се лекуват по много различни начини в зависимост от конкретния случай, но и при двете съществува риск от късни усложнения. Това се дължи на факта, че по време на травмата може да се прекъсне съдовонервния сноп, който изхранва зъба. В резултат на това зъбът се самоумъртвява,симптоми на което може да се появят месеци, дори години по-късно.

Прочети повече
Лечение на млечни зъби под обща анестезия? | DSDent дентална клиника

Лечение на млечни зъби под обща анестезия?

Скъпи майки, Провокирани сме от поредното запитване в клиниката за лечение на млечни зъби на дете на две години под обща анестезия, за да се обърнeм към вас! Сякаш напоследък стана модерно да се лекуват зъбите на децата с обща анестезия! При наличието на толкова много информация и възможности, е недопустимо дете на 2 години да има седем кариеса и повече!

Прочети повече
Спешна помощ D.S.Dent

Трябва ли да посетите зъболекар незабавно? Как да разберете, кога имате нужда от спешна стоматологична помощ

Всеки спешен случай, като травма на зъбите или венците, може да бъде потенциално сериозен и не трябва да се пренебрегва. Пренебрегването на проблем със зъбите може да увеличи риска от трайни увреждания, както и от необходимостта от по-продължително и скъпо лечение по-късно. В днешната публикация ще научите кога трябва да посетите зъболекар незабавно и какво да направите, ако се нуждаете от спешна стоматологична помощ.

Прочети повече