Какво представлява системата Myobrace ® ?

В днешно време много от децата имат неправилно развитие на челюстите, струпани зъби и това не се случва случайно. За да решим тези проблеми, които нарушават правилното лицево-челюстно развитие, ние трябва да лекуваме нашите деца във възможно най-ранна възраст.Използването на миофункционалните апарати от системата Myobrace® прилагат БИОЛОГИЧЕН ПОДХОД КЪМ БИОЛОГИЧЕН ПРОБЛЕМ.

Системата  подпомага развитието на челюстите и правилният пробив на зъбите отстранявайки причините, които водят до зъбно-челюстни деформации.

Навиците, които обикновено водят до проблема с неправилното подреждане на зъбите, включват:

-дишане през устата;
-неправилно положение на езика;
-неправилен начин на поглъщане на храната – т.нар.инфантилно гълтане

 

Пригответе се да започнем!

Системата  Myobrace ® предлага ортодонтско лечение без брекети, което е фокусирано върху правилно изградени миофункционални навици(правилно положение на езика, дишане през носа, правилно преглъщане и развитие на мускулите в лицево-челюстната област), което от своя страна води до правилно равити челюсти и подредени зъби.

Лечението включва използването на серия  интраорални апарати, които трябва да се носят минимум 1 час през деня и цялата нощ.

 

Съдействието на родителя е от голямо значение.

Лечението с  Myobrace ® може да бъде започнато в ранна детска възсраст от 3 до 15+ годишна възраст.

 

Как протича лечението?

Видът на интраоралния апарат  зависи от възрастта на детето и вида на ортодонтския проблем. Заедно с това се използва програма за обучение на пациенти, наречена Myobrace ® Activities като книжка за трейнер упражнения, която се предоставя на всеки пациент.Очаква се детето да прави упражненията поне два пъти на ден заедно с носенето на апарата. Myobrace упражненията обикновено включват различни упражнения за език, устни и бузи.

Какви са етапите?

Лечението с Myobrace ®  протича в 3 последователни етапа с 3 отделни  Myobrace ® апаратчета, които в различните етапи се различават по своята структура и функция.

В първия етап от лечението се осъществява корекция на вредния навик.
Пациентът може да бъде научен да диша през носа вместо през устата, да поставя езика в правилната позиция, да преглъща храната по правилния начин и да държи устните си затворени. Тъй като тези навици водят до неправилен пробив на зъбите, коригирането им ще помогне на детето да развие челюстите си в пълен размер, позволявайки на зъбите да растат прави и подредени.

Вторият етап включва развитие на свода в подкрепа на корекцията на навика при разширяване на горната челюст и създаване на достатъчно място за зъбите и езика.

Третият етап е известен като етап на подреждане на зъбите и ретенция(запазване на резултата) същевременно корекция, ако е останал някакъв миофункционален проблем.

Какви са ползите за здравето на Myobrace ® ?

-Коригира лошите орални навици
-Спомага за правилното развитие на челюстите
-Изправя зъбите
-Оптимизира развитието на лицето
-Подобрява цялостното здраве
-Насърчава здравословните хранителни навици

 

Вашата следваща стъпка

Резервирайте консултация с д-р Десислава Петрова – сертифициран лекар за работа със системата Myobrace. След клиничен преглед, на база ортодонтски анализ се изготвя план и лечението може да започне.

Успех!