crowns

С течение на времето зъбите могат да бъдат увредени, износени, напукани или засегнати от кариес. Зъболекарите използват корона, за да покрият напълно увредения зъб. Короните са направени така, че да съответстват на цвета на естествените Ви зъби и освен укрепването на увреден зъб, те могат да се използват за подобряване на външния вид, формата или подравняването на зъбите.

Зъбните коронки могат да бъдат изработени от неръждаема стомана, металокерамика, керамика, пластмаса, злато и цирконий. За разлика от подвижните конструкции като протезите, короните се циментират върху налични зъби или импланти.

Колко време трае една корона?

С добра хигиена на устната кухина короните могат да издържат цял живот. Въпреки че възстановеният с корона зъб не изисква особени грижи, е важно да се грижите за венците и зъбите си като миете зъбите си 2 пъти на ден за по 3 минути и използвате конци.
Също така не забравяйте, че редовните прегледи и професионалните почиствания са също толкова необходими, за да сте сигурни, че поддържате оптималното си орално здраве.