Избелване на зъби
Избелване на зъби, D.S.Dent Дентална клиника

Най-често задавани въпроси относно процедурата избелване на зъби

Търсите достъпна козметична опция, за да направите усмивката си бяла и блестяща?
Дентална клиника D.S.Dent Ви предлага избелване на зъбите, за да можете да върнете младежкия вид на усмивката си!
Блестящата усмивка е една от чертите, които въздействат най-силно върху цялостната Ви визия и самочувствие.
С термина избелване на зъби се означава промяна в интензитета (наситеността) на цвета на зъбите в човешката уста спрямо предишното им състояние.
В дентална клиника D.S.Dent се извършва професионално избелване на зъби със системата ZOOM Power Advanced на PHILIPS и Opalescence Boost, които гарантират от един до осем нюанса по-светъл цвят. След клиничен преглед се прави анализ и подробно се обясняват на пациента възможностите на процедурата. Най-голямото удовлетворение за нас са щастливите пациенти, които са изненадани от резултатите след избелване на зъби.
Обширно проучване и клинични изследвания сочат, че избелване на зъби под наблюдението на специалист-стоматолог е безопасно.

Защо да изберем процедурата избелване на зъби?

Избелване на зъби (преди-след), D.S.Dent Дентална клиника
Избелване на зъби (преди-след), D.S.Dent Дентална клиника
  • Достъпна – Избелването на зъби е една от най-рентабилните козметични дентални процедури, при които резултатите са незабавни. След един час можете да подобрите външния вид на усмивката си, като я направите до осем нюанса по-бяла!
  • Бързи резултати – Можете да получите блестяща усмивка само в едно посещение в клиниката, или като носите шини за домашно избелване на зъби за две седмици вкъщи.
    Ще забележите незабавно резултатите, когато се усмихвате и говорите!
  • Неинвазивно – избелването на зъбите е напълно неинвазивно. Не е нужно да се притеснявате от поставяне на анестезия, болка или дискомфорт, когато зъбите Ви се избелват!

Кои са основните причини за оцветяването на зъбите?

Това са пигментите в някои храни и напитки, сред които редица изкуствени оцветители в хранителната индустрия.
Силните естесвени пигменти се съдържат в червеното вино, кафето, черния чай, какаото, колата. Други причини са възраста, генетични оцветявания , тетрациклинови, хипоплазии, недостатъчност на емайла и дентина и др., тютюнопушене, зъбната флуороза.
Съществува разлика между степента на избелване на зъби при различните нюанси – най-добре се повлияват кафявите, жълтите, оранжевите оцветявания, по-слабо зеленикавите, синкавите, сивкавите. Вътрешните оцветявания, дължащи се на променен цвят на дентина под емайла, не се повлияват от този вид избелване на зъби и при тях са подходящи фасети и керамични корони.

Видове избелване на зъби?

Избелване на зъбите е козметична процедура. Външно избелване на зъбите може да се осъществи чрез няколко метода, но само два от тях са ефективни.

Домашно избелване на зъби:

Домашно избелване на зъби
Домашно избелване на зъби, D.S.Dent Дентална клиника

Първият метод представлява самостоятелно избелване на зъби( домашно избелване на зъби), което протича с изработване на индивидуални шини от денталния лекар. В тях се нанася активен избелващ гел, като тази процедура се повтаря няколко дни подред за около 1 час дневно до постигане на желания резултат.
Самостоятелното домашно избелване на зъби трябва да се извършва под наблюдение на дентален лекар. Ние ще Ви осигурим професионален висококачествен комплект за избелване на зъби, за да можем да Ви гарантираме ефективен резултат.

Професионално избелване на зъби:

Професионално избелване на зъби Zoom
Професионално избелване на зъби Zoom, D.S.Dent Дентална клиника

При професионалното избелване на зъби денталният лекар нанася и активира гел с помощта на специална лампа. Процедурата се извършва в рамките на едно посещение.
Професионалното избелване на зъби е точно дозирано от Вашия лекар, то се извършва под негово ръководсво и се осъществява в рамките на един час. Ефектът му е продължителен.

Професионално избелване на зъби с Opalescence
Професионално избелване на зъби с Opalescence, D.S.Dent Дентална клиника

Кой може да се възползва от избелване на зъби?

Почти всеки. Има възрастова бариера от 16 години, с която се съобразяваме. След преглед в нашата клиника се прави анализ и подробно се обяснява на пациента какво представлява процедурата избелване на зъби, от кой цвят започваме и какъв би бил крайния резултат.
Всеки един пациент може да използва и системите за домашно избелване на зъби,но само ако те са предписани от вашият зъболекар.

Много хора ли избелват своите зъби?

Този път отговорът е много прост – ДА, милиони хора по света използват избелващи зъбите технологии!
Доказано е, че блестящата усмивка е една от чертите, които най-силно въздействат върху цялостната Ви визия. Освен това, тя Ви дава самочувствие и увереност.

Безопасна ли е процедурата избелване на зъби?

Да. Обширно проучване и клинични изследвания сочат,
че избелване на зъби под наблюдението на специалист е безопасно. В действителност, много дентални лекари определят избелването на зъби като най-безопасната козметична
дентална процедура, която съществува. Естествено трябва да се съобразим с възрастта. Не се препоръчва за деца под 16 години, на бременни и кърмачки.

Ние сме тук, за да Ви помогнем!

Ако искате блестяща и по-бяла усмивка, ние, от D.S.Dent можем да Ви помогнем! Екипът ни е специализиран в естетичната дентална медицина и има дългогодишен опит.
Можем да Ви помогнем да постигнете така желаната усмивка!
Свържете се с нас и запишете час за избелване на зъби!
Готови ли сте да насрочите среща?