implants

Имплантите са направени от титан, биосъвместим материал, който не се отхвърля от човешкото тяло. Зъбните импланти са гъвкави – те могат да поддържат много различни варианти за подмяна на зъбите, от корони и мостове до зъбни протези.
Освен че възстановяват усмивката Ви, зъбните импланти спомагат за поддържането на челюстната кост, след като зъбите се изгубят. След като зъбът се отстрани, костта, която заобикаля и поддържа зъба, естествено започва да намалява. Ако обаче се поставя зъбен имплант, тази кост се поддържа. Това означава, че формата на лицето Ви също се запазва. Многобройните липсващи зъби могат да доведат до преждевременно стареене.
Ако сте загубили зъб (или няколко зъба) поради травма, заболяване или просто от възрастта, зъбните импланти са стандарт за възстановяване на усмивката и зъбното здраве до идеалното му състояние.

Зъбните импланти, които заместват един изгубен зъб, имат три основни части:

 • Импланта – това е основно титанов винт, който заменя корена на липсващия зъб и който е монтиран в челюстната кост.
 • Абатмънт – това е връзката между самия имплант и короната.
 • Короната – частта от импланта, която прилича на зъб и която можете да видите в устата си.

Зъбните импланти имат много ключови предимства, включително:

 • 1. С подходяща грижа, зъбните импланти могат да издържат цял живот.
 • 2. Зъбните импланти изглеждат и функционират като естествени зъби. Никой няма да знае, че имате имплант, само Вие и Вашият зъболекар.
 • 3. Редовното четкане и използване на конци е всичко, от което се нуждаете, за да се грижите за имплантите – няма нужда от смущаващи чаши за протези.
 • 4. Имплантите не се извиват или плъзгат като сменяемите протези, така че дейности като хранене и говорене няма да бъдат отрицателно засегнати.
 • 5. Липсващите зъби причиняват износване и увреждане на околните здрави зъби. Имплантите поддържат здравите Ви естествени зъби и костна структура.
 • 6. Имплантите Ви позволяват да възвърнете красивата си усмивка и увереност.
 • 7. Сменяемите протези и мостове често могат да бъдат неудобни, особено с течение на времето. С имплантите ще се чувствате комфортно и безболезнено.

Лечението със зъбни импланти протича по-следния начин:

Първата стъпка е консултация с имплантолог, който да установи дали сте подходящ пациент за поставяне на имплант. Правят се допълнителни рентгенови изследвания.
В следващия етап имплантатът се поставя. Това е хирургическа процедура, която се извършва от имплантолог.
Трябва да минат 3-6 месеца, за да се развие нова здрава кост около импланта (процес, наречен осеоинтеграция) и да осигури необходимата подкрепа за импланта.
В последния етап от лечението се взимат отпечатъци и се изработва протетична конструкция (корона, мост, протеза).
Имплантите са на повече от 50 години. Те имат дълга история на подобрения през това време и в резултат на това са успешни в 98% от случаите.

Повече информация можете да откриете в нашия блог:

Изпратете запитване

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Вашият телефон (задължително)

Вашето съобщение

Съгласен съм с Декларация за поверителност.

 • Тел.:

  +359 885 776 778
 • Email:

  dsdent@gmail.com