Прави Зъби Без Брекети Вече е Възможно! Ортодонтско Лечение с MyoBrace®

Ние се стремим да предоставим на вас – нашите пациенти най-съвременните методи за лечение на ортодонтски аномалии още от най-ранна възраст.

Знаете ли, че 3 от 4 деца имат изкривени зъби и неправилно развиващи се челюсти? Тези проблеми могат да се видят още на 3-5 годишна възраст.
Съвременните изследвания показват, че кривите зъби, неправилно развитие на челюстта и други ортодонтски проблеми не са причинени от големите зъби в малки челюсти или наследствени фактори. Дишането с уста, неправилната позиция на езика, обратното преглъщане и смучене на палеца (известни като неправилни миофункционални навици) са истинските причини.
Алергиите, астмата и нощния сън с отворена уста също допринасят за неправилното развитие на челюстта. Израствайки, повечето от нас са имали един или повече от тези миофункционални проблеми, които може да са били причина за неправилно развитие на зъбите и лицето.

Чрез системата от подвижни апарати MyoBrace® , наречени „Тренажори“ , и упражненията за миофункционално обучение, ние, от дентална клиника D.S.Dent можем да помогнем на Вашето дете да расте, диша и спи по-добре, да има не само красива усмивка, но и здраво тяло.

Научете повече тук

Invisalign, д-р Маркова, DSDent

Защо да изберем Invisalign®?

Много са вариантите за изправяне и подреждане на Вашите зъби, но нито един не предоставя такова ниво на комфорт и самочувствие при лечението, както и увереност в крайния резултат като Invisalign®.

ПРЕДИМСТВА:

  • Виждате крайния резултат, преди да започнете лечението;
  • Разходи, подобни на брекетите;
  • Невидими(прозрачни) шини;
  • Няма болка и рани;
  • По-добра орална хигиена и свободно хранене;
  • По-бързо лечение;
  • Няма спешни и непридвидими срещи.
Invisalign, д-р Маркова, DSDent

Още преди да започне лечението, ще може да видите зъбите си подредени с изготвянето на 3D модел(Clin check).

Така знаете какво искаме да постигнем, как ще го постигнем и колко алайнера и време са ни необходими за конкретния ортодонтски случай.

Лесно, удобно и невидимо лечение!

Invisalign коригира позицията на зъбите, използвайки индивидуално направени, прозрачни шини-алайнери.

Тези алайнери са снемаеми и са от прозрачен, гладък и пластичен материал, който обхваща зъбите и ги придвижва до желаната позиция.

Няма метални брекети и дъги, които могат да наранят бузите и устните, няма дискомфорт при хранене, не затрудняват оралната хигиена, не оцветяват зъбите, няма ограничение при избора на храна, никой не забелязва, че ги носите.

Единственото, което трябва да правите е да сменяте алайнера на всеки две седмици с нов, до достигане на желания резултат.

Живота на милиони хора се е променил с помощта на най-съвременната система алайнери в света.

Ако искате точно това, Invisalign® е Вашият избор!

Д-р Даниела Маркова ще отговори на въпросите Ви дали Invisalign® е подходящото лечение за Вас!

Заповядайте!

DSDent team

Автор:

д-р Даниела Маркова

Сертифициран лекар Invisalign®
в дентална клиника
D.S.Dent

Кога Трябва да е Първото Посещение при Ортодонт?

smuchene-na-prastНашите лекари, работещи в областта на ортодонтията препоръчват първия преглед на детето при ортодонт да бъде на 7 годишна възраст. Тогава са поникнали първите постоянни молари, които осигуряват захапката в задната част. През този период специалистът може да оцени отношенията между двете челюсти в областта на  предните и задните зъби,  както и между едната и другата страна.

Въпреки, че зъбите на детето Ви може да изглеждат добре подредени, може да има проблем, който
само ортодонт може да открие, например неправилна захапка. В други случаи постоянните зъби пробиват в неправилно положение, но в последствие такива аномалии се саморегулират без да се налага лечение. Но всичко това прябва да прецени единствено ортодонта.

Какви са предимствата на ранната ортодонтска оценка?

Към 7-годишна възраст могат да се  открият проблеми в развитието на челюстите и да се предприеме едно ранно лечение, което да подпомогне  развитието им и правилното подреждането на постоянните зъби. Ранното лечение може да отстрани или да стопира вече възникнали сериоизни проблеми в развитието на челюстите и съответно да направи лечението в по-късна възраст по-лесно и бързо. В някои случаи това може да позволи на ортодонта  да постигане  резултати, които не би могъл, след завършване на растежа на челюстите и меките тъкани.

Ортодонтско Лечение – Видове и Полезна Информация

Ортодонтското лечение при деца и юноши не e само изправяне на криво стоящите зъби, но и оптимизиране на  захапката и балансиране на дъвкателния апарат. Красивите и прави зъби и хармоничната усмивка влияят както върху самочувствието на детето, така и върху оралното му здраве. Правите зъби се почистват по-лесно и риска от развитие на кариес и заболяване на венците е по – нисък, затова ортодонтското лечение е една от най-добрите инвестиции за бъдещето на Вашите деца. Ранното ортодонтско лечение позволява много по-добри резултати на много по-ниска цена и с много по-малко странични ефекти.

В зависимост от възрастта на детето се различават три нива на лечение:

  1. лечение в млечно съзъбие (ранно лечение);
  2. лечение в смесено съзъбие;
  3. лечение в постоянно съзъбие.

Лечение в млечно съзъбие

Това лечение може да започне на около 3-4 годишна възраст и се провежда под формата на игрови мускулни упражнения или с помощта на  функционални регулатори (ортодонтски апаратчета), за да се премахнат налични вредни навици  (смучене на пръст/устна, дишане през устата и др.), които по-късно могат да доведат до възникване на зъбно-челюстни деформации.

Една преждевременна загуба на млечно зъбче често  по-късно води до липса на място за подреждане на постоянните зъби. В такива случаи се поставя местопазител, който  запазва мястото на липсващия зъб до пробива на постоянния.

Благодарение на тези своевременни и ефикасни мерки може да се избегне скъпо ортодонтско лечение в по-късен етап.

Лечение в смесено съзъбие

В смесено съзъбие лечението най-често се провежда със снемаеми апаратчета от цветна пластмаса и специални телени елементи.

На този етап може да се коригира липсата на място чрез направляване нарастването на челюстта и да се избегне вадене на постоянни зъби в по-късен етап.А с помощта на  подходящи функционални апарати постигаме хармонизиране на лицевите мускули и езика и се предотвратява нежеланото им въздействие върху развитието на челюстите.

Лечение в постоянно съзъбие

След пробива на всички постоянни зъби завършва и основното нарастване на челюстите.От тук нататък по-трудно може да се влияе върху нарастването на челюстите,а се действа основно върху положението на зъбите.При постоянно съзъбие се използва фиксирана техника (брекети).Брекетите се фиксират със специално лепило към всеки отделен зъб и се свързват помежду си  с термоеластична дъга.След поставянето на дъгата в брекетите, тя се опитва да се върне към първоначалната си форма, оказва съответна сила върху брекета, която се предава на зъба и той се премества.

Лечението в постоянно съзъбие може да се проведе и със серия снемаеми прозрачни шини (Invisalign/Orthocaps).Този вид лечение има предимство по отношение на комфорт за пациента и дискретност на лечението, но е много важно съдействието на пациента. За постигане на желания резултат тези шини трябва да се носят 20-22 часа в денонощието и се свалят само по време на хранене и миене на зъбите.

 

Ортодонтско Лечение с Невидими Брекети от Damon Clear

Как ортодонтско лечение с брекети да бъде по – дискретно и незабележимо за околните, като в същото време е и ефективно?

Все повече пациенти искат да си изправят зъбите, но се притесняват от това как ще изглеждат с брекети.На тях мога да предложа новите прозрачни (керамични) брекети – Damon Clear.

Може ли да кажете кой носи брекети и кой не?

Може ли да кажете кой носи брекети и кой не?

С  Damon Clear хората около Вас  може дори да не забележат, че носите брекети.Damon Clear е част от иновативната система Damon system самолигиращи се брекети.Другите така наречени невидими брекети имат метална или ластична лигатура, за задържане на дъгата към брекета, като така се губи невидимият им ефект.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jQe9yq_znFE]

Конвеционални брекети с ластични лигатури

Ластичните лигатури при традиционните брекети задържат повече плака и бактерии, могат да предизвикат възпаление на венците и  се преоцветяват по време на лечението.Damon Clear не използва такива гумени лигатури, следователно са по-лесни за почистване и остават невидими през цялото време на лечение.

Тази система има всички предимства на самолигиращите се брекети.Благодарение на слабите, биологично поносими сили, които използват, ортодонското лечение става по-кратко, по-комфортно за пациента и с по-малко контролни прегледи.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4LHo-NvFlWo]

Damon Clear