Опасни за Здравето Промоции – Почистване на Зъбен Камък с Ваучер за 19.90лв.

IMG_1902Напоследък в интернет пространството се появиха всякакви сайтове, предлагащи какви ли не отстъпки и промоции. Почивки, екскурзии, козметични процедури, измиване на колата, вечеря за двама…..и какви ли още не с отстъпка 90% от цената.

Създаде се прослойка от хора, следящи непрекъснато да си купят нещо на “далавера”. В това няма нищо лошо. Всеки обича да пазарува изгодно. Дали почивката, закупена с рекламен ваучер ще е в четиризвезден хотел или само в три, дали колата ще я почистят не толкова качествено, представлението може да не е толкова впечатляващо – това са емоционални проблеми!

Но, когато става въпрос за здраве…….

Да поговорим за рекламните ваучери в денталната медицина или по-точно за услугата “Почистване на зъбен камък за 19.90 лв.” В България манипулацията “Почистване на зъбен камък” се извършва в дентален кабинет от лекар по дентална медицина. Времето за качествено извършване на процедурата е средно 45 минути – 1 час. Използва се ултразвук със стерилни накрайници – скалери, индивидуални за всеки пациент. По време на манипулацията, която е свързана с кръв и слюнка, аспирира дентален асистент.  За почистване на зъбите и подвенечното пространство се използват различни по размер стерилни скалери.  Процедурата се финализира с полиране на зъбите с Airflow. Стоматологът и асистента работят с ръкавици и маски, индивидуални за всеки пациент. Времето за почистване, смяна на използваните инструменти, дезинфекция, подготовка на кабинета със стерилни инструменти за следващия пациент отнема средно около 10 минути. Това са правилата.

Какво се получава на практика? Фирмите, продаващи тази услуга имат интерес да продадат колкото се може повече ваучери, защото взимат средно до 30% от стойността на всеки закупен ваучер.

Какво остава за денталните лекари? Средно от около 15 лв. С тези пари се заплаща труда на лекаря. денталния асистент, материалите, амортизацията на инструментите, машините, осигуровки, специализирани курсове и т.н.  Дали си заслужава? Или всичко е рекламен трик с цел събиране на повече пациенти? И спонтанно идва въпросът за самоуважението!

Какво остава за пациента? Качеството на извършената услуга “Почистване на зъбен камък за 19.90лв” обикновено е съмнително! Почистват се предимно зъбите във видимата фронтална част. За толкова пари – толкова.

Кое е притеснителното? – В стремежа си да напълнят своите кабинети дали лекарите, спазват протокола за стерилизация и дезинфекция? Сменя ли се след всеки пациент скалера със стерилен ? В противен случай заразяването с хепатит или  СПИН е гарантирано!

Извода е за теб, потребителю! Здравето не се купува с ваучер за 19.90 или по-малко….

Summary
Опасни за Здравето Промоции - Почистване на Зъбен Камък с Ваучер за 19.90лв.
Article Name
Опасни за Здравето Промоции - Почистване на Зъбен Камък с Ваучер за 19.90лв.
Description
Предпазете здравето си, като се информирате за опасните практики и намаления за почистване на зъбен камък в тази статия.
Author
Publisher Name
D.S. Dent
Publisher Logo

1 Comments

  1. Много теми изписах и аз за подобните покупки на “далавера”, но очевидно докато човек не изпати не се спира! Почистване с ваучери… смях! По евтиното винаги излиза скъпо!!!

Leave Comment