Оголени Зъбни Шийки – Проблемът Вече е Решим!

До неотдавна се смяташе,че отдръпнал се веднъж, венецът около зъбната шийка не може вече да се върне на старото си място. Реално лечение на проблема има. Оголените шийки или както се наричат рецесии в по-голямата част от случаите са лечими. Чрез прецизна микро хирургия тъканите могат да бъдат преместени или добавени на необходимото място, така че да покрият рецесията. Това води до намаляване или изчезване на чувствителността на мястото, а в областта на предните зъби до осезаемо подобряване на естетиката.

Summary
Оголени Зъбни Шийки - Проблемът Вече е Решим!
Article Name
Оголени Зъбни Шийки - Проблемът Вече е Решим!
Description
Решете проблема с оголените зъбни шийки веднъж и завинаги!
Author
Publisher Name
D.S. Dent
Publisher Logo

23 Comments

 1. Здравейте! Скоро се наложи да ми се направи операция за премахване на киста и ми сложиха изкуствена кост, но след операцията единият зъб се оголи. Може ли да се направи някакво лечение, за да се оправи и трябва ли да изчакам известно време, защото ми свалиха конците преди 2 седмици. Проблемът е, че имам неприятен вкус в устата и изтича секрет от венеца на оголеният зъб. Проблемът е, че искам да слагам брекети, на 33 години съм и бих искала да оправя проблема възможно най- бързо! Благодаря ви предварително!

  • Здравейте Евгения,
   Благодаря Ви за вниманието към нашата клиника.
   Заповядайте на преглед, за да се запозная със ситуацията и да Ви дам коректен отговор за възможностите за лечение.
   Час можете да резервирате на долупосочените телефони.

   С уважение,
   д-р Николова
   0888 520 015
   02/980 00 40

 2. Здравейте! Възможно ли е операция при рецесия на шийките с пълна анестезия. Става въпрос за 4-5-6 зъб горе вдясно и 4-5-6 долу вдясно. Рецесията е доста малка от порядъка на 2 мм,но ме наплашиха доста с последствията след години. Аз съм само на 26 години,и причината при мен е цитирам : ” прекалена устна хигиена” . Мога ли да изчакам и има ли други варианти-като минимизиране с лазер или наслегване с кръвна плазма например?
  Поздрави!

  • Здравейте,

   Благодаря Ви за вниманието към нашата клиника.
   След клиничен преглед ще дискутираме вариантите на лечение. Работим с обща анестезия.
   Час за консултация може да запишете на следните телефони:
   02/980 00 40; 0888 520 015.
   С уважение,
   д-р Даниела Николова – пародонтолог
   DSDent clinic;Confident clinic

 3. Здравейте, по принцип виждам, че започвате всеки отговор с прегледа и т.н. Моля ви, спестете ми го, ясно е като бял ден, че без обстоен преглед няма да се мине. Искам да попитам +/- укрепване на зъбите, при наличие и на загуба на кост колко излиза долу-горе, за да мога да се подготвя чисто финансово. Състоянието на челюстите е в следствие на травма, от младежките години (тренирах бойни спортове) и стрес. Задавам толкова обстоен въпрос и допускам толеранс казвайки всичките зъби, защото съм в чужбина и трябва да планирам предварително по-обстойно за да мога да отделя време, освен финансите.
  Благодаря за отговора предварително.

  • Изпратете ни по имейла панорамна рентгенова снимка, за да преценим какво лечение е необходимо.
   Ще Ви изготвим план с варианти, време и цена.

   Поздрави,
   д-р Николова

 4. здравейте!Имам рецесия на венеца на кучешкия зъб,в следствие на което се клати и дразни…Бих искал да знам цената за пришиване на тъкан ,за да се укрепи зъба.Мерси!

  • Здравейте,
   Благодаря Ви за интереса към нашата клиника. Преди всичко е необходимо да се направи обстоен преглед и рентгенова снимка, за да се прецени какво е нивото на костта около този зъб, каква е причината, довела до оголване и какво е най-подходящото лечение. Цената на присадката е около 500 лева. Факта, че зъба е подвижен може да говори за проблеми в зъбодържащия апарат като цяло, така че най-добре е да се започне с подробен и задълбочен преглед, за да се диагностицира рано евентуален проблем с пародонта. Оставаме на Ваше разположение за всякакви въпроси. Час за пеглед може да запишете на тел. 0888577677 или 02983 20 19.

   Поздрави
   д-р Николова

 5. Здравейте,за съжаление не бихме могли да ви помогнем с такава информация.Все пак Ви пожелаваме успех в лечението!

  Д-р Николова
  ДСДент

 6. Здравейте. Прочетох по-горе, че не можете да препоръчате конкретен пародонтолог от Бургас, но исках да ви попитам дали случайно нямате някакви впечатления за работата на д-р Елена Црънчева (ето сайта й: http://dr-tsrancheva.zona.bg/ ). Бих искала да й се доверя като на надежден специалист, но много ме е страх…

 7. Не,клиниката не работи със здравната каса.

 8. rabotite li sus zdravnata kasa?

 9. Консултацията с пародонтолог струва 40 лв.

 10. kolko struva pregleda

 11. Ако причината, поради която са се появили не се отстрани, възможно е проблема да се задълбочи с времето. Освен това може да се засили чувствителността. При всички случаи е необходимо да бъде направен преглед от пародонтолог, за да се види реалното състояние на меките тъкани.

  Д-р Николова
  Д.С.Дент

 12. samo ogolvane na 6iikite 😉 mn rqdko me nabolqvat suvsem malko no se pritesnqvam s vremeto da ne se obrazuva paradontit ili ne6to ot sorta

 13. Ако оголването на шийките Ви не засегнало поддържащата кост,проблемът Ви е напълно решим.

  Д-р Николова
  Д.С.Дент

 14. Късия френулум и зъбния камък определено са фактори,но за да се определи плана на лечение е важно състоянието както на меките тъкани,така и на костта,която поддържа зъбите.За да мога да ви отговоря по-подробно са ми нужни рентгенови снимки и фотографска снимка на самите зъби и венците около тях.Разбира се най-голяма яснота за състоянието Ви бих придобила след обстоен пародонтален преглед на място.

  Поздрави
  Д-р Николова

 15. zna4ii az sum ot Kiten i nz kude i kak moga sa se svurja s paradontolog nablizo v burgaska oblast ako izob6to ima v burgaska

  • Здравейте,
   За съжаление не мога да Ви препоръчам колега,който работи в Бургас или наблизо и се занимава с пародонтология.
   Изпратете ортопантомография/панорамна снимка/ по имейла или пощата,за да мога да бъда по-конкретна какво ще Ви
   струва и колко време ще е необходимо.

   д-р Николова
   DSDent clinic

   • ami zna4i prednite 4 dolni zuba imat ogolvane po 6iikite i 4ustvam ot vreme na vreme bolka kazaha mi 4e bilo zaradi kusiq frenium i ne dobre po4isten zuben kamak

 16. Цената се определя основно от метода, по който ще се покрие рецесията. Броят на шийките също има значение за крайната цена,като ако те са в една област и се третират едновременно в една манипулация,не не се таксуват всяка поотделно, а се формира обща цена. Ако са в различни области всяка се таксува отделно.Тъй като в зависимост от конкретния случай се определя каква ще бъде техниката ,с която ще се покрие рецесията. Конкретна цена можем да Ви кажем след обстоен пародонтален преглед. Относно другите Ви въпроси : като времетраене обикновено отнема между един и два часа.Работим с местна упойка,която е напълно достатъчна,за да обезболи оперативното поле. Преди да се пристъпи към операцията се прави пълно пародонтално почистване. Ще получите от нас подробни инструкции как да почиствате зъбите си преди и след операцията.

  Д-р Николова
  Д.С.Дент

 17. interesuvam se ot cenata na 6iika li vurvi kak e kolko vreme otnema dadenata operaciq i s kakva upoika

Leave Comment