Бибероните и Тяхното Негативно Влияние Върху Емоционалното Развитие на Децата

Ново проучване показва, че прекомерната употреба на биберон може да има като последствие смущения в емоционалното развитие.

Здравните организации вече предупредиха за нуждата от ограничаване употребата на биберони поради връзката им със зъбно-челюстни деформации и ушни инфекции. Ново изследване откри, че прекомерната употреба на биберони залъгалки в ранна детска възраст се отразява на емоционалността на децата и в по-голяма степен на тази на момчетата. Според учените бибероните пречат на бебетата да правят мимики, което задържа емоционалното им развитие.

Според учените от Университета на Уискънсин-Медисън подражанието е важен инструмент в процеса на обучение за малките деца, а ранното детство е решаващ период по отношение на емоционалното развитие. “Чрез повтаряне на действията на друг човек сам преживявате част от съответното чувство”, обяснява Паула Нидентал, професор по психология в университета и водещ автор на проучването. С биберон в устата едно бебе има по-малка възможност да отразява различните изражения и емоции.

Baby Pacifier

Подобно на хората, които имат инжектиран ботокс, тези деца имат ограничени движения на лицевата мускулатура и следователно стеснен набор от изражения. В допълнение учените уточняват, че те могат да имат проблеми и с разпознаването на емоциите зад изражението на други лица.

ИЗТОЧНИК: DENTAL TRIBUNE INTERNATIONAL

Summary
Бибероните и Тяхното Негативно Влияние Върху Емоционалното Развитие на Децата
Article Name
Бибероните и Тяхното Негативно Влияние Върху Емоционалното Развитие на Децата
Description
Вредното влияние на бибероните върху правилното емоционално развитие на децата - как да го избегнем.
Author
Publisher Name
D.S. Dent
Publisher Logo

Leave Comment