Безопасно Избелване на Зъби – Козметична Процедура с Холивудски Привкус

Козметичната процедура не крие риск от поражения върху зъбния емайл, твърдят специалистите. Далеч по-опасен е слабият контрол върху свободния пазар на домашни избелващи системи и продукти.

Избелването на зъбите е козметична зъболекарска процедура, която се радва на все по-голям интерес от страна на пациентите през последните 3-4 години. От двете възможности – избелване на зъби в домашни условия и при зъболекар, за предпочитане е кабинетната манипулация, защото тя е много по-бърза, по-ефективна и под контрола на лекаря по дентална медицина. Една блестяща усмивка може да бъде постигната в рамките на 60-90 минути, докато домашното избелване отнема поне 4 седмици.

Изследванията сочат, че избелването на зъби под наблюдението на специалист е безопасно. При необходимост зъболекарят може да се намеси веднага и да предотврати дори и най-малките увреждания, които могат да настъпят в устната кухина. Единственият страничен ефект, който може да възникне, е временна чувствителност на зъбите и венците. Другите ограничения са свързани с консумацията на определени храни и напитки след процедурата – кафе, червено вино, никотиносъдържащи продукти, черен чай, шоколад, червено вино.

И ако се чудите какъв тогава е проблемът, ето го и него – недостатъчният контрол на пазара, на който се предлагат различни гелове, пасти за зъби, както и съмнителни понякога системи за избелване на зъбите.

Изображение

Summary
Безопасно Избелване на Зъби - Козметична Процедура с Холивудски Привкус
Article Name
Безопасно Избелване на Зъби - Козметична Процедура с Холивудски Привкус
Description
Как да предпазим денталното си здраве от съмнителни избелващи процедури? Научете в тази статия.
Author
Publisher Name
D.S. Dent
Publisher Logo

Leave Comment