Как да Изберем Добър Детски Стоматолог?

Обикновенно проблемите свързани с детски зъби изненадват родителите и много често  тогава избора на стоматолог не е най-добрия. Препоръчително  е първото посещение да бъде , когато детето е на 2 години и първите зъби вече са поникнали.

Важно е  първите срещи да бъдат в спокойна атмосфера, за да може детето да се запознае с денталния кабинет, с лекаря, с асистента. Здравните експерти препоръчват  посещения два пъти годишно. Те позволяват ранна диагностика, профилактика и при необходимост цяла гама от неболезнени процедури, гарантиращи отлично дентално здраве.

Млечните зъби се лекуват перфектно на ниво кариес. Когато стигнат пулпит или периодонтит, поради нехайството на любящите, но невежи родители, лечението им поради анатомията и физиологията им е с много по-малка успеваемост от ендодонтското лечение на постоянните зъби. Дори и само това да запомните не сте си изгубили времето, четейки тази публикация. Поради тази причина редовните прегледи, са просто задължителни.  На тези срещи децата се учат и  как да се грижат за зъбите си. Уверяваме Ви, че това е единствения път за създаване на положително отношение към зъболекарския стол, което рефлектира през целия човешки живот.  Обратно  – една внезапна, болезнена и груба манипулация в детска възраст създава панически страх от стоматологични интервенции за цял живот.

Препоръчително  е да изберете квалифициран специалист именно в тази област. Лечението на млечните зъби, особеностите на детската анатомия и физиология изискват специално обучен педиатър. Подобен специалист ще е отлично запознат с растежа и развитието на детските зъби, ще знае много и за детската психология. А когато се присъедините и Вие,  като родител да настоявате детето Ви да спазва добра орална хигиена, да посещава редовните прегледи, да не го плашите със зъболекар, спринцовки и др. , може да сте спокойни, че то ще  има здрави и красиви зъби не само за момента, но и когато порастне.

Summary
Как да Изберем Добър Детски Стоматолог?
Article Name
Как да Изберем Добър Детски Стоматолог?
Description
За какво да внимавате, когато се доверявате на стоматолог за Вашето дете? Научете как да откриете добър специалист тук.
Author
Publisher Name
D.S. Dent
Publisher Logo

Leave Comment