Брекети Damon Q- Самолигиращи се Брекети.

Сега ще поговорим малко за брекетите Damon Q  или иначе казано
самолигиращи се брекети. Тази система е иновативна клинична технология, която прави ортодонтското лечение много по – ефективно и комфортно за пациента.При традиционните брекети задържането на дъгата към брекета е посредством гумена лигатура (ластиче), което увеличава триенето. Това води до използване на по-големи сили  за придвижване на зъба, а резултатът е по-дълго време на лечение.Самолигиращите брекети имат “плъзгаща се вратичка”, която задържа дъгата към слота на брекета.

Тази система използва  по – слаби сили, резултаът е по – слабо налягане върху зъба, по – голям комфорт за пациента и  по – кратко време на лечение.

Summary
Брекети Damon Q- Самолигиращи се Брекети.
Article Name
Брекети Damon Q- Самолигиращи се Брекети.
Description
Самолигиращи се брекети Damon Q - погрижете се за вашата безупречна усмивка с този иновативен дентален метод.
Author
Publisher Name
D.S. Dent
Publisher Logo

2 Comments

 1. Звучи доста позитивно тази система. Каква е цената за челюст? Здравейте аз живея в чужбина временно. На 47 години съм. Сложих си брекети на Горна челюст тук в София преди няколко дни и вече три пъти ми се наложи да ходя да ми залепват падащите пластинки. Нямам идея как тази система ще издържи месеци след като няколко дена не може да е ефективна. Мисля да направя рекламация и да се откажа от тази клиника. (дори съм платила и за Долна челюст брекетите които трябва да ми поставят след месеци. Интересуват ме цените при вас и има ли някаква по добра система за хора като мен, които нямат възможност за чести посещения? Благодаря!

  • Лечението с брекети, както всяко едно ортодонтско лечение има своите рискове. Точно такъв е и случаят с отлепването на брекетите. Трябва да се анализира каква е причината за това, за да се постараем да не се случва отново.
   Неприятно е, когато пациентите живеят далеч и всяко едно отлепване на брекет създава дискомфорт и забавя лечението.
   Подходящ вариант в случаите, когато не живеете в България е системата Invisalign (снемаеми шини-алайнери), обаче тя не е приложима за корекция на всяка една ортодонтска деформация.
   След преглед можем да Ви дадем по-подробна информация за най-подходящия вариант на лечение, цена и продължителност.

   С уважение,
   д-р Даниела Маркова
   Ортодонт в D.S.Dent Clinic

Leave Comment